GVA 29/08/2014


Pacific Blue verkoopt Australische schapenvachtlaarzen

 

Lier - In haar pas geopende winkel Pacific Blue (Werf 3) verkoopt Katrin Van Loock Australian sheepskin boots. Ze importeert deze schapenvachtlaarzen zelf vanuit Sydney.

"Pacific Blue verwijst naar de fabriek in Sydney, waar ik al mijn sheepskin boots aankoop", legt Katrin Van Loock uit. "Deze laarzen bestaan sinds 1978 en zijn vervaardigd met de vacht van het merinoschaap, bekend voor zijn lange, spiraalvormige hoorns. Kenmerkend voor sheepskin boots is dat je ze met blote voeten draagt. Schapenwol is immers een natuurlijk product dat de huid laat ademen. In de winter krijg je hierdoor warme voeten, terwijl de wol in de zomer je voeten koel houdt.

"We verkopen sheepskin boots in drie hoogtes: mini, short en tall. Voorlopig richten we ons uitsluitend op laarzen voor meisjes en vrouwen, behalve voor wat betreft de stapbottines. Die hebben we ook in mannenmaten. Daarnaast importeren we ook pantoffels voor mannen en vrouwen en boots voor baby's en kinderen."

Pacific Blue is enkel op zondag gesloten. Van vandaag tot zondag 31 augustus krijgt u tijdens het openingsweekend (10.30u-18u) een UGG-sleutelhanger bij uw eerste aankoop.

CVR