Story


Van waar komen Sheepskin Boots?

Het verhaal begon in 1978 in Australie toen een surfer met naam Brian Smith behoefte had om zijn voeten warm te houden op het koude strand s’morgens en s’avonds en het idee had om schapenvellen aan elkaar te stikken. De eerste sheepskin boots waren geboren ! Vervaardigd uit premium Merino schapenvacht, de klassieke surf boot is licht in gewicht en perfect voor het lopen op zand in de zomer.

 

Wat zijn Sheepskin Boots ?

Sheepskin Boots of Schapenvacht laarzen zijn gemaakt van schapenhuiden met wol. De laars is gemonteerd met de wol aan de binnenkant en de zool is van rubber. Het stiksel is vaak prominent op de buitenkant van de laars. De natuurlijke isolerende eigenschappen van schapenvacht geven isothermische eigenschappen: de dikke wollige vezels op het binnenste gedeelte laten vocht en lucht circuleren en houden de voeten op lichaamstemperatuur waardoor de voeten warm blijven bij koud weer en koel bij warm weer. Sheepskin boots zijn zeer comfortabel om dragen en worden zelfs ” verslavend” genoemd, ze laten je voeten baden in luxe. Zeer modieus en een aanbod in kleuren en modellen laat al vlug streven naar meer dan 1 paar in bezit.

Australie straalt avontuur , zon, zand & zee uit, het zogenaamde “feel-good syndrome”, wat tot ieders verbeelding spreekt. Daar worden deze boots in winter en zomer gedragen en die trend kan nu ook in Belgie worden voortgezet. Prijs/kwaliteit is een zeer belangrijke factor. Het concurrerende aanbod momenteel op de Belgische markt is duurder en van mindere kwaliteit.  Een belangrijk feit is dat onze boots uit het land van oorsprong, Australie, komen en de enige echte Sheepskin Boots zijn - de kwaliteit is hoger en de prijs goedkoper. Ze komen dus niet uit China zoals die van de concurrent.

Onze stijlen zijn zeer verscheiden: classics, buttons, fluffs, laces, crystals, slippers, ..... in de originele basiskleuren of in helle, felle kleuren! Voor dames en heren, kids en babys. 

Schapenvacht botten zijn een fenomeen geworden. Ik nodig je alvast uit om op avontuur te gaan op onze website!

Katrin